Max Tack PR

 

Meer over...

De poëzie van Ruud viel direct goed. Dat bleek al gauw uit het ontvangen van een literaire prijs.
Op 16 april 2003 ontving hij uit handen van romancier Maria Stahlie,schrijfster van o.a. 'De lijfarts', de hoofdprijs van een door de Literaire Activiteiten Zwolle (LAZ) uitgeschreven wedstrijd.
Regelmatig combineert hij zijn gedichten  met door hemzelf geschoten beelden. De combinatie van woord en beeld schept een sfeer, waarin de lezer gemakkelijk wegdroomt.

Op 25 maart 2004 heeft Knier een serie van 6 gedichtpanelen (30 x 30 cm) - onder de titel 'Lichtvang' - gepresenteerd. Dit in een gelimiteerde, genummerde en gesigneerde, oplage van 150 stuks. Hieraan gerelateerd heeft hij gelijkertijd een serie kunstkaarten uitgegeven onder dezelfde titel. Na de debuutbundel 'Ballonvaart' (1999) verschenen achtereenvolgens de bundels 'Gnijpend Gruimen'.(2004), met voorwoord van schrijver/columnist Kader Abdolah, de luisterdichtbundel 'Als een kievit kiespijn heeft' (2006) en 'Zinnenvegen en andere beelden' (2008). Recent (april 2011) verscheen de bundel 'CLOSE-UP' waarin Ruud de lezer zeer nabij laat komen.

Tot zijn creaties behoren onder meer multimediale woord-/beeld-/geluidspresentaties op CD-/DVD-rom - getiteld 'Gnijpend Gruimen' (2005) en 'De Oldematen Ontmoet' (2006) en gedichten gezandstraald in glas en steen.

In samenwerking met kunstschilderes Anneke Bagerman ontstond in 2007 de artistieke co-productie 'Een stille reis', een samenwerkingsproduct waarvoor Ruud de voorbereidende fotografie verzorgde. Ook fotografeerde hij het schilderproces en maakte hij subtiele detailfoto's van de 7 kunstproducten. Bij elk schilderij hoort een poëtisch werkje dat op een verrassende wijze in het schilderij is verborgen.

In juni 2008 trad Ruud diverse malen op tijdens Oerol 2008. Hij omschreef de performances als: 'Uiterst bijzonder en zeer stimulerend'.

Een van de meest recente projecten (2009) waaraan Ruud zijn medewerking verleende is 'Op de plaats rust'. Acht vakfotografen hebben - elk op hun eigen wijze - de schoonheid van begraafplaatsen in beeld gebracht. Ruud heeft bij elk van de series een poëtisch werkje geschreven. Bovendien heeft hij voor de integrale expositie een tentoonstellingsgedicht - onder de titel van het project - geschreven.

Ruud exposeert en verkoopt zijn producten op diverse plaatsen (o.a. galerieën, boekhandels, beeldentuinen, theeschenkerijen). Bovendien treedt hij regelmatig op met eigen werk, zoals bij het openen van exposities, op kunstbeurzen en bij diverse culturele activiteiten. Hij wordt daarbij regelmatig muzikaal ondersteund.